Montering

Dersom du har funnet drømmegulvet og lurer på hvem du skal få til å montere det for deg, kan vi hjelpe deg med dette. Vår samarbeidspartner, MK Gulvlegging AS, har lang erfaring innenfor bransjen og god kjennskap til våre produkter. De legger alt av enstavs lamellparkett og fiskebensparkett som må hellimes, samt klikkparkett, lærgulv og annet mønstergulv.

Tidlig i prosessen er det mange spørsmål rundt hvordan man skal gå frem på prosjektet. Nedenfor kan du lese litt om de forskjellige prosjektene vi møter på her i Skovin.

Eldre leilighet eller hus

For dere som nettopp har kjøpt en eldre leilighet er det som å gå på skattejakt når man skal rive opp lag på lag med gulv som er lagt opp gjennom årene. Hva du finner under lagene er helt klart avhengig av hvilket år bygget ble reist og hvilket området bygget ligger i. Stort sett ender det opp med at man kommer frem til en slitt og gammel parkett i enten eik eller furu. Behovet for å bytte ut gulvet melder seg plutselig.

Det beste i slike situasjoner er å avtale en befaring med MK Flooring, på den måten kan man sammen gå gjennom ulike løsninger som egner seg best for ditt hjem. Det samme gjelder for dere som ønsker å legge nytt gulv i et eldre hus. Tidligere var det vanlig å skru gulvet rett ned i bjelkelaget. I dag er det vanligst med enten klikkparkett eller enstavs parkett som limes til undergulvet.

Nytt hus eller leilighet

Ved nye bygg og leiligheter er det lettere å ha kontroll på hva undergulvet består av. Undergulv i leiligheter er stort sett av støpt betong, mens det i hus kan bestå av både bjelkelag og betong. Dette gjør monteringen enklere ved at man kan lime gulvet rett på betongen, så lenge den er rett nok. På bjelkelag er det best å montere gulvsponplater på bjelkelaget, slik at man kan legge parkett flytende eller hellime parketten på platene.

Om du velger å bruke andre montører enn vår samarbeidspartner, så er det viktig at Skovins monteringsveiledning følges nøye. Monteringsveiledningen for krysslaminerte gulv finner du her. Kontakt oss på post@skovin.no for alle andre monteringsveiledninger.

Du som kunde er ansvarlig for å gi monteringsinstruksene videre til din håndverker. Vi vil sterkt anbefale at man ved helliming av gulv bruker en profesjonell montør med god erfaring.

Skovins vilkår og monteringsvilkår finner du her.