Klikkparkett

Klikkparkett er et godt alternativ for de som ønsker å få gulvet litt rimeligere, eller legge det selv. Klikkparkett skiller seg fra tradisjonell parkett ved at det ikke skal limes til underlaget, men legges «flytende». Dette betyr derimot ikke at gulvet vil «flyte» eller ligge løst – det vil være låst med en spesiell låsemekanisme som holder det på plass. Det finnes mange ulike typer klikkparkett med forskjellige låsemekanismer, men prinsippet er som regel det samme.

Legge klikkparkett selv

Mange ønsker å legge gulvet selv for å spare penger eller fordi de synes det er gøy og har god erfaring med DIY-prosjekter. Å legge gulvet selv krever at du har tilgang til gode verktøy som blant annet sag og hygrometer. Er man usikker på om man er i stand til å gjøre en god jobb med å legge gulvet, tilbyr vi montører som har mye erfaring med akkurat våres gulv og garanterer et godt resultat.

Alt etter hvilket underlag gulvet skal legges på bør det tas forhåndsregler med tanke på gulvets levetid og opplevelsen av det. Her er det snakk om ting som fuktsperre og trinnlydsdempende matter. Disse får man kjøpt hos de fleste byggevarehandler.

Før gulvet legges er det viktig å forsikre seg om at gulvet er plant. Et plant gulv kan ha høydeforskjeller på inntil 2mm per 2 løpemeter. Større ujevnheter enn dette bør korrigeres med enten avretting med sparkel eller sliping.

Relativ luftfuktighet i undergulvet må ikke overstige 60% ved romtemperatur på 20 grader. Dette er for å forhindre at gulvet sprekker eller kuver seg, eller i verste fall delamineres.

Spør oss gjerne for mer informasjon om legging av gulv.