Tregulv dimensjoner

Skovin har over 25 000 varianter av over 100 forskjellige gulvtyper, av flere leverandører fra Nederland, Tyskland og Spania. Hver leverandør hos oss har spesialisert seg innen enkelte områder, som mønstergulv, håndlaget gulv for eksklusive overflater og alle varianter innen fiskeben og heltre lamellgulv. Dette gjør at gulvene våres kommer i mange ulike dimensjoner.

Vi ønsker med denne artikkelen å gjøre valget litt enklere for deg samtidig som vi hjelper deg med å finne ditt gulv. 

Hvilke dimensjoner kan jeg velge mellom?

Hos oss får du gulv i 1-stav, fiskebenmønstergulv og lærgulv i mange ulike bredder og tykkelser. Trykk på lenkene for mer informasjon om gulvet du vurderer.

1-stav

Gulv i 1-stav (skrives også ‘enstav’) er det mest vanlige å se forutenom den «berømte» 3-stavs eikeparketten. Det kan du få i mange ulike bredder og lengder. Skovin kan levere 1-stavs gulv i alle varianter, med og uten kvist, børstet, saget, flambert og aldret. Klikkparketten vår er låst til 18cm bredde og med en rustikk overflate.

Skovin Barn Treparkett 5Hva passer det til?
1-stavs gulv passer til alle formål, og har et naturlig ryddig og harmonisk inntrykk som alle kjenner til.

Lengder: 1,5 meter til 3 meter som standard. Kan fås opp til 5 og 8 meter i enkelte varianter mot tillegg (disse kommer uten not og fjær i kortsiden av planken). Klikkparketten vår har en standard lengde på 2,2 meter.
Bredder: Alt fra 85mm bredde til 285mm. Enkelte gulv kan fås opp til 40-50cm.
Tykkelse: 15/20mm (henholdsvis 4mm og 6mm toppsjikt i eik) som standard. Klikkparkett kommer i 13mm (med 2,5mm toppsjikt i eik).

Douglasgranen vår kan leveres i opptil 18 meter lange lengder og 50cm bredde. Man kan velge mellom 19mm og 26mm tykkelse (begge har toppsjikt på 5,5mm).

Fiskeben

Fiskeben har blitt mer og mer trendy de siste årene, og det har vi fulgt med og satset på. Vi kan derfor levere alle overflater i fiskebensmønster. I det siste har også fiskeben i ekstra brede størrelser blitt populært, som er tilnærmet det du finner av 1-stav men da i fiskebenversjon i kortere lengder.

Hva passer det til?
Fiskeben kan passe i alle rom, men i små rom kan enkelte varianter bli noe distraherende fra resten av interiøret. Fungerer veldig bra som en intuitiv «veiviser» ved å legge det i retningen man går inn i boligen i, som fra gang og stue til kjøkken.

Fiskeben Skovin Bergen Showroom 1

Varianter: Fiskeben kommer i to typer; vanlig fiskeben (ofte kalt engelsk fiskeben) og Hungarian Point/Chevron (gjerne kalt fransk fiskeben) som er gjerdet 45 eller 60 grader som gir et sømløst preg over gulvet. Bildet til høyre viser Skovin Royal i Hungarian Point.

Bredder: Standard er 85, 105 og 145mm
Lengder: Standard er mellom 425 og 725mm
Tykkelse: 15 eller 20mm

Mønstergulv

Vi har en svært dyktig leverandør av unike og eksklusive mønstergulv fra Spania. Leverandøren vår kan levere det meste, alt fra blomstermønster til diamantform til asymmetriske kvadrater og mange andre varianter.STP Multiline Valnøtt

Lengder/bredder: Leveres i mange ulike størrelser og former, som staver, firkanter, kassetter og spesialmønster.
Tykkelse: 15mm som standard.
Låsesystem: Eget låsesystem for spesialmønster – Ellers helliming

Les mer og se bilder av Skovins fiskebens- og mønstergulv her

Lærgulv

Vi har to leverandører som leverer ulike typer resirkulert lærgulv som både er slitesterkt og stilrent for de som ønsker et eksklusivt gulv. Passer bra til blant annet kontor, treningsrom, gang og stue.Lærgulv Office Modena Wine Tile

Gulvene får du i alt fra lyst til helt svart, i ulike størrelser av både fliser og plank.

Se eksempler her: Skovin Lærgulv


Lengder/bredder: 
Fliser i 580×580, 580×290, 870×290 og 388×388 mm. Lærplank i 1164×194 og 1160×40/80 mm.
Tykkelse: 10,5mm og 16mm

Hvilken størrelse bør jeg velge?

Bredden du velger påvirker den visuelle virkningen av et rom. Bredere plank viser færre sømmer og har en mer uformell stemning i forhold til smale bord og 3-stavs gulv. For å visuelt utvide rommet, anbefaler vi å legge gulvet parallelt med den lengste veggen din. Det er også mulig å legge gulvet diagonalt for å lure perspektivet vårt og gi illusjonen av et større rom.

Har du et lite rom kan brede bord få rommet til å virke større; spesielt om gulvet er lyst.

Smale bord kan i motsetning få rommet til å virke noe mer travelt og rotete, og distrahere synet fra resten av interiøret. Er det derimot et lite soverom hvor seng og garderobe dekker det meste av gulvet, er det ikke nødvendig å investere i det dyreste gulvet når du uansett ikke får sett det.
Du kan laste ned våre tekniske spesifikasjoner her

Ofte stilte spørsmål

Hvilke bredder er vanlige?
De breddene kundene våre interesserer seg mest for er mellom 185-225mm.

Gjør mørke gulv at rommet ser mindre ut?
Nei, det er ikke alltid tilfelle. Faktisk kan mørke gulv hjelpe med å få rommet til å se større ut. Kalde farger på vegger med mørkt gulv som matcher gir illusjonen av et større rom.

Må jeg ha fas?
Nei, det finnes løsninger uten fas, men vi anbefaler fas for å unngå skarpe kanter og høydeforskjeller. Det gir også et mer estetisk, pent og naturlig inntrykk. Alle våre gulv blir levert med mikrofas.