Heltregulv

Gulv i heltre betegner tregulv der hele planken er i massivt tre. Vi fører for det meste parkettgulv, men har stort sett alle overflatene til parkettgulv også i heltregulv. Som regel anbefaler vi ikke heltregulv, da mulighetene for at gulvet kan kuve eller slå seg er vesentlig større enn hos parkett. Dette skyldes at fuktigheten i gulvet har mer materiale å «ta tak i», og har ikke samme avstivende oppbygging som parkett.

Er man likevel villig til å våge seg til et heltregulv, kan disse kuvingene og sprekkene være noe som bidrar med personlighet og sjarm til et rom. En overgang mellom bord uten fas trenger ikke å ha en høydeforskjell på mer enn 0,5mm før man vil merke en ujevnhet i gulvet.

Fordelen med et heltregulv er at det kan slipes mange ganger, grunnet sin tykke oppbygning. Dette gjør at et gulv i heltre har en lang levetid og kan nærmest ligge «evig». Det er viktig å merke seg at når man sliper et gulv så vil overflatebehandlingen forsvinne, og man må eventuelt gå over med ny fargebehandling i form av pigmentert olje, lakk eller hardvoksolje.

Man bør være forsiktig med gulvvarme, samt at plankebredden helst ikke skal være for stor.

Heltregulv blir noen ganger og omtalt som massivparkett.