Skovin douglasgran

Vi i Skovin er stolte over å kunne tilby våre kunder gulv i douglasgran. Dette majestetiske treet kan strekke seg hele 50 meter over bakken, noe som gir en gyllen anledning til å lage ekstra lange gulvbord. Fra vår leverandør kan vi få hele 17 meter lange planker!

– I et av hovedrommene i vårt showroom har vi valgt å legge 13 meter lange lengder som går fra vegg til vegg, kan interiørarkitekt og butikksjef i Skovin, Kristine E. Josefsen, avsløre. – Det sier seg selv at det med så lange lengder må spesialtransport til, men for et nydelig resultat det blir når det først kommer på plass!

Oppbygningen av Skovin douglasgran

Douglasgranen leveres i 3-lags krysslaminert gran, hvorpå toppsjiktet er douglasgran. Dette sørger for bedre stabilitet og gjør at du godt kan kombinere ditt gulv med gulvvarme, med en maks bredde på 24 cm (vi anbefaler kun vannbåren varme med douglasgran). Dersom du ikke har gulvvarme åpner det muligheten til å gå helt opp til 50cm i bredde. 

Douglasgran er noe mykere enn eik. – Generelt sett er det ikke anbefalt å gå med stiletthæler på tregulv og dette gjelder spesielt for douglasgran. Vi vil også anbefale å bruke filtknotter under møbler og dørmatte, for å unngå riper og merker i parketten.

 

Ditt gulv velges ut i skogen

Den europeiske douglasgranen ble først plantet som et prydtre i Europa. I USA, hvor douglasgran opprinnelig kommer fra, brukes gjerne mindre douglastrær som juletrær. I dag er douglasgran et viktig skogstre i blant annet Danmark, Storbritannia og Tyskland. Skovin får sine gulv fra sistnevnte som setter sin stolthet i å levere gulv av ypperste kvalitet. 

– Leverandøren har en egen skog hvor de merker opp de trærne som passer best til akkurat din bestilling. Hvert enkelt gulvbord blir, med andre ord, skreddersydd for ditt prosjekt, kan Josefsen fortelle.

Etter oppmerkingen felles trærne og transporteres med kranbil til fabrikken. Her blir det videreforedlet fra massive stammer til nydelige gulvbord. Dette er en tidskrevende prosess hvor både presisjon og nøyaktighet står i fokus. – Det er ikke uten grunn at leveringstiden på dette gulvet er så lang. Til gjengjeld får man et fantastisk flott gulv som varer livet ut, avslutter Josefsen.

 

Ønsker du å vite mer om Skovin douglasgran? Kontakt oss på post@skovin.no eller ring 67 12 40 20.

Se flere bilder av vår douglasgran her

Illustrasjon av Skovin sitt showroom i Bygdøy Allé