Dronning Sonjas barndomshjem på Maihaugen

Skovin gulv

Gulv fra Skovin brukt til å restaurere dronning Sonjas barndomshjem på Maihaugen

Om prosjektet

På kongeparets gullbryllupsdag - onsdag 29. august 2018 - ble dronning Sonjas barndomshjem åpnet for publikum på friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer. Hjemmet ble høsten 2016 flyttet i store deler fra Tuengen allé 1B på Vinderen i Oslo og ble deretter restaurert.

Restaureringen innebar blant annet at deler av det gamle gulvet ble erstattet - et gulv Skovin fikk æren av å levere. Det ble levert 20,4mm tykke og 70mm brede Skovin Raw heltre staver i Premier-sortering uten fas og i fallende lengder mellom 0,5 og 1,15m. Gulvet ble deretter slepet og behandlet på stedet.

Huset ble tegnet av Ernst Motzfeldt og har et tydelig funkispreg. Det ble bygget for familien Haraldsen i 1935 og er et eksempel på 1930-tallsarkitektur. Det er plassert i Boligfeltet på Maihaugen og er innredet som i perioden 1937-1968 da Sonja bodde her.


Du kan lese mer om huset og restaureringen her:

https://maihaugen.no/Opplev-Maihaugen/Friluftsmuseet/Boligfeltet/Dronning-Sonjas-barndomshjem


Holder du selv på med renovering av leilighet eller hus og trenger et gulv som matcher med det originale? Ta kontakt med oss, så kan vi kanskje hjelpe deg med det du trenger.