Renhold av parkett

Gode renholdsrutiner er viktig for å kunne forebygge at søl og smuss setter merker på gulvet. På sikt kan dette bidra til at behovet for større vedlikeholdsgrep, som for eksempel sliping, minsker.

 

Daglig renhold

For daglig renhold av tregulv anbefaler vi tørre metoder som støvsuger eller vanlig mikrofibermopp. Dersom det ligger sand eller småstein utover parketten er det best å bruke en kost og feiebrett før en eventuell vask.

Ved flekker eller søl kan du gå over med en oppvridd klut, og stort sett holder det med litt lunkent vann.
Er man uheldig og søler vann eller lignende væske er det anbefalt å tørke opp dette så fort som mulig, da treverket kan absorbere vannet og utvide seg.

 

Vask av gulv

Titt og ofte er det også behov for en grundigere rengjøring av gulvet. For mange er vask av tregulv synonymt med den friske lukten av grønnsåpe. Sannheten er at grønnsåpe kun skal brukes til ubehandlet tregulv. Grønnsåpen inneholder mye olje og fett som skal pleie gulvet og fungere som en mild voksbehandling på ubehandlet gulv. Bruker man dette på et hardvoksoljet eller lakket gulv vil grønnsåpen legge seg som en hinne i overflaten og skape stygge skjolder.

Det er ikke dermed sagt at man ikke skal bruke såpe for å vaske gulv, men det er essensielt å kjøpe en såpe som er godt egnet for et behandlet gulv. Vi anbefaler såpe med lav fettprosent. Vasker man gulv med såpevann er det viktig å ikke bruke for mye vann på gulvet. Om gulvet fortsatt er vått når du er ferdig med å vaske det, kan dere være lurt å gå over med en tørr mopp etterpå.

 

Se gjerne vår FDV for mer informasjon.