Sortering og kvister i eikegulv

Eikegulv kommer i forskjellige sorteringer med ulik mengde kvist. Alle våre eikegulv er av slaget europeisk eik, et treslag som har vist seg å være det beste alternativet for norske forhold.

Av og til snakker man om «kvalitet» når man snakker om forskjellige eikesorteringer, men det mener vi kan være misvisende. Grunnen er at i en eikestokk vil det være flest planker som har kvist i seg, og derfor vil planker uten kvister være noe dyrere. Dette kalles ofte finere sortering, eller bedre kvalitet, selv om den objektive kvaliteten er tilnærmet lik. Vi mener at et eikegulv med spill og kvister passer godt til de mange prosjekter, og det er det enkelte utseende man er på jakt etter som burde styre hvilken sortering man velger. 

Våre standardsorteringer

premier sortering lite kvist

Premier 1-bis – Tilnærmet ingen kvist

Premier 1-bis er en svært fin sortering som er tilnærmet uten kvist. Gulv i denne sorteringen vil fremstå som rene og mer rolige i overflaten. Du vil fortsatt få den gode følelsen av at du går på et ordentlig tregulv, ved hjelp av strukturen i treets overflate. Årringene er med på å gi gulvet en levende karakter.

rustikk A sortering lite kvist

Rustikk A – Lite kvist

Rustikk A er en sortering med noe kvist i overflaten. Her kommer det tydelig frem at det er et ordentlig tregulv. Generelt sett ved en totalleveranse vil det kunne forekomme noe kvist på stort sett alle plankene, det er også mulig å få et par planker med mindre kvist. Ønsker du å gjemme unna noe kvist kan det gjøres under fast inventar.

rustikk mix sortering med kvist

Rustikk (miks) – Med kvist

Rustikk eller rustikk miks er en sortering med mer kvist og liv i overflaten. Kvisten forekommer gjerne tettere og oftere på de lange gulvbordene. Dette er igjen med på å gi rommet et unikt og rustikt særpreg. Alle gulvene våre leveres med kvistfyll, og fargen skal gjerne gjenspeile kvistens naturlige farge.

Prosjektbilder med ulike sorteringer

Det kan være vanskelig å få et godt helhetsinntrykk av en kvalitet bare fra et lite utsnitt. Ta gjerne derfor en titt på disse ulike prosjektbildene for å få et bedre inntrykk av hvordan gulvet blir seende ut.

Premier

Rustikk A

Rustikk (miks)